2013. augusztus 23., péntek

Bangkok Beata

Biztos fogok írni még Baliról, mert nagyon sok sztorim van még, de most picit fáj a búcsú.Meg hát útnak indultunk újra! Uticél: Bangkok.
Hangok kívülről:
-Úristen, gyerekkel ne menj Bangkokba!
-Nagyon büdös, zsúfolt nagyváros, 2-3 nap elég belőle!
-Órákat fogsz a dugóban ülni!
-Átvágnak a taxisok, nagyon vigyázz!
-Mindenki rád ront a reptéren, le akarnak nyúlni, át akarnak verni, meg akarnak lopni!
-Este, egyedül nehogy kimenj az utcára!
-Szmog van Bangkokban, minek mérgezed a gyerekeket!
Szingapúr-Bangkok ugyanannyi idő repülés, mint Szingapúr- Bali. 2,5 óra. Egyik nap lenyomtuk az egyik utat. Szingapúrban aludtunk. Majd másnap már Bangkokban voltunk. Helyi fapadossal mentünk, gyönyörű, mosolygós thai légiutaskísérők adtak helyet a családomnak az első, fizetős üléseken, hogy egymás mellett tudjunk ülni. Ingyen. A taxis a babakocsit bepaszírozta az autó csomagtartójába, majd gumipókkal rögzítette a csomagtartó fedelét, szó nélkül. Szívből jövő kacagással értékelte férjem humorát és angol nyelvő rádiócsatornára váltott a kedvünkért. A reptérről 1 óra 15 perc alatt a belvárosi appartmannál voltunk, 2 autópályán, 8 sávos utakon jártunk. Volt, hogy lépésben haladtunk, de ki nem látott már ilyet Budapesten a reptérről hazafelé? Nincs szmog. Gázüzemű a legtöbb autó, jó a levegő. Jellemzően nincs büdös, csak ha csatornafedélen álldogál az ember, de ezt gyorsan megtanulod, állj arrébb. Taxiban óra van, kb.tized áron taxizol, mint otthon. Nem vágnak át. Vagy ha igen, azt előre közlik. Mármint az árat, te meg vagy elfogadog, vagy nem. Esőben elfogadod, mert még így is olcsóbban közlekedsz, mint bárhol Európában.
A turista látványosságok környékén van nyuzsi, de nincs több órás sor. Tisztaság van az utcán, szép rendezett parkokkal. Jó a hangulat, mosolygós embereket látsz.Élhető a város. Jó itt!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése