2013. június 12., szerda

Taxi 6.

 Taxiban sokszor beszélgetünk. Néha kifogunk kifejezetten kedves, beszélgetni vágyó sofőrt. Kínai, szingapúri taxis kedvesen, érdeklődve kérdezte:
- Itt tudnak bérelni lakást, a legdrágább negyedben? Orchard Road mellett megfizethetetlenek a lakások! Mennyit fizetnek érte?
Válaszoltunk neki.
-Tudják itt Szingapúrban 2 lakást vehetnek a helyiek kedvezményesen. Nekem is van egy lakásom amit kiadok- folytatta őszintén.- Nemrég Hong Kongban jártunk a feleségemmel. Na ott még drágábbak a szobák! Mondtam is a feleségemnek, hogy ne akarjon ablakos szobát, mert azt nem tudjuk megfizetni! Így ablak nélküli, kis lukban laktunk 3 éjszakát.
-Sokat utaznak?- kérdezte a férjem udvariasan.
-Évente 6-8-szor biztosan. Van egy nagyon jó hely, ajánlom maguknak! Jakartába repüljenek el, ott szoktunk bérelni egy autót. Észak felé 1 óra autózás után egy nagyon szép helyre jutnak, hegyek, patakok, erdő. De Indonéziában sok szigetet szeretünk, nem mindegy mikor mennek,melyikre, hogy ott milyen az idő, mikor hullámos a tenger, mikor nyugodt..figyeljenek erre is.-ajánlotta, és mondott pár helyet, amit megpróbáltunk lejegyzetelni.

Úgy szálltunk ki az autóból, hogy álmodozva terveztük a következő évünk kiruccanásait. Ha egy taxisofőr megengetheti magának, hogy 2 havonta utazzon Ázsia távoli vidékeire...akkor talán nekünk is sikerül!

1 megjegyzés:

  1. Szia Bea! Voltam Gyulánál, de még nem találta meg a szingapúri rokonainak elérhetőségét. Ha meglesz, rögtön küldöm. Látom jól vagytok, amíg az összes környező szigetet bejárjátok, eltelik egy kis idő... Várom a következő bejegyzést! üdv! A

    VálaszTörlés